Mooiste cadeau

“Het mooiste cadeau dat ik ooit heb gekregen was van je moeder.

Het was in het voorjaar. We waren bij elkaar en ik vertelde haar dat ik zwanger was. Je weet dat ik na twee zonen nog een derde zoon kreeg, die maar heel kort heeft geleefd. Je moeder is toen 10 dagen bij me gebleven om te kramen. We hadden elkaar beloofd dat bij een volgende zwangerschap ook weer te doen. Ik bij haar en zij bij mij.
En nu vertelde ik haar dat ik voor de vierde keer zwanger was. ‘Wat leuk’ zei ze. ‘Maar zal ik je eens wat vertellen? Ik ben óók zwanger!’
Geweldig nieuws, allebei tegelijk in verwachting! En in dezelfde periode uitgeteld. Al betekende dat dat we niet bij elkaar zouden kunnen kramen.

Je moeder wist hoe graag ik, na drie jongens, een meisje zou willen krijgen. Ook haar wens was om, na een mooie zoon, nu een dochter te krijgen. Toch zei ze tegen mij, en ze meende het oprecht: ‘Als Onze Lieve Heer maar één meisje te geven heeft, dan hoop ik dat het voor jou is.’”

Als ze dit vertelt, krijgt ze nog steeds tranen in haar ogen.
Het ontroert me hevig. De band tussen de twee zussen was intens en is het nog. De liefde is puur en oprecht. ‘Onze Lieve Heer’ heeft hen beiden beloond met een dochter.

Ben je, net als ik, geroerd door dit verhaal? Ontdek dan de kracht van verhalen en wat ze met jou kunnen doen.
Je kunt je inschrijven voor inzichtverhalen óf je neemt contact met mij op, zodat je direct inzicht krijgt wat een verhaal voor jou of je organisatie kan betekenen.